Термо лепило Planatol HM 8010

Planatol HM 8010

Характеристики
Лепило за гръб (също и заоблен) без пластификатори с отлична гъвкавост при отваряне и отлично залепване
към канта на субстрата.

Приложение
Подвързване на каталози, книги, брошури, телефонни указатели, списания, хартиени чанти и т.н., използвайки всички стандартни машини за подвързване. Книгите, залепени с Planatol HM 8010, се отличават с високата степен на залепване към краищата на телата и благоприятстват за по-меко отваряне. Също така се използва и за залепване на концево шити книжни тела. С този продукт се постига и кръгъл гръб на книгата дори и при по-тънък слой лепило.

Начин на работа
Работната температура, измерена при ролката за нанасяне, трябва да бъде между 160-180 °C (433-453K) и с 10 – 20 °C по-ниска в контейнера за разтапяне. Нагряване за съществени периоди, както и повторяемо нагряване ще доведе до постепенно потъмняване на продукта; ако се нагрява за прекалено дълъг период или при изключително високи температура, лепилото накрая ще стане неизползваемо. Ето защо количеството лепило, с което ще се работи, трябва да бъде в съответствие с дневните нужди на ползвателя.

Техническо описание


Planatol - Германия е експерт в производството на дисперсионни, полиуретанови и термо лепила за хартия, картон, мебели и др. Предимствата на продуктите се проявяват много ясно при употреба върху по-специфични повърхности – ламинирани, лакирани, фолиа и др.

След присъединяването на фирма Wetzel през 2012, компанията обогати значително своите познания за процеса на производство на лепила за опаковки. По традиция компанията Planatol Wetzel е също така сред водещите производители на механизми и системи за нанасяне на лепило.

Тя е сред основните доставчици на фирмите Wohlenberg, Kolbus, Graco и др

www.planatol.de

Направете запитване

Контакти

Тел.: +359 82 522 251, Факс: +359 82 521 377, e-mail: office@printsolutions.bg