BoFood MH мастила с ниска миграция за хранителни опаковки

Серия BoFood MH мастила за хранителни опаковки, с много ниско ниво на миграция

Серията офсетови мастила BoFood MU/MH е специално разработена за сигурен печат на първични опаковки за хранителни продукти. Тя предлага най-висока сигурност от страна на мастилото както за печатаря, така също и за крайния потребител и в това отношение превъзхожда всички останали серии мастила за листов офсет. BoFood MU/MH изпълнява всяко едно от трите технически изисквания за опаковки за хранителни продукти: слаб мирис, минимално деформиране на субстрата и ниска безвредна миграция.

Серията BoFood MU/MH е безопасна при миграция, тъй като абсорбиращите и потенциално мигриращите компоненти сами по себе си са на хранителна основа или са хранителни добавки. Това означава технологично, че серията BoFood MU/MH, за разлика от познатите системи с ниска миграция, се абсорбира и по този начин изсъхва физически. Поради тази причина превъзхожда стандартните системи с ниска миграция. В допълнение на това, мастилата от серията BoFood MU/MH отговарят на всички законови изисквания. Сигурността, постигната чрез мастилата BoFood MU/MH, гарантира безопасност от опаковането до крайния потребител. Потенциално мигриралите частици от съставките им, които навлизат в обмяната на веществата в човешкия организъм, са напълно безвредни.

Изискването за слаб мирис налага използването на свързващо вещество, което обикновено не може да създаде достатъчна устойчивост на износване на крайния продукт. Поради тази причина е задължително всички продукти, които са отпечатани със серията BoFood MU/MH, след това да бъдат лакирани с дисперсионен лак.

Техническо описание


Произведено в Германия и гаранция за постоянно високо качество са резултатите от научноизследователската и развойна дейност – опорни стълбове на фирма ЕППЛЕ Друкфарбен (EPPLE Druckfarben AG). Фирмата заема водеща позиция като доставчик на висококачествени мастила за листов офсет. Изключително модерната инсталация за производство на мастила гарантира високото качество на продуктите в световен мащаб. Познаването на пазара и клиентите винаги води до нови иновации, които поставят нови стандарти.

С новата еко технология за мастила например, бяха създадени нови стандарти за екологично чисти мастила. Свързващите вещества, без минерално масло на базата на възобновяеми суровини, водят до отличен въглероден баланс по време на производство и печат. Системата Aniva® е революция в отпечатването на снимки – възпроизвеждането с офсетов печат позволява за първи път отпечатване с качеството на фото лаборатория.

Ароматни лакове на ЕППЛЕ Друкфарбен (EPPLE Druckfarben AG) – с тях не само отговарят на изискванията на клиентите, но също така вдъхновяват творците за напълно нови маркетингови стратегии. ЕППЛЕ Друкфарбен (EPPLE Druckfarben AG) продължава да бъде неизчерпаем извор на идеи!

www.epple-druckfarben.de

Направете запитване

Контакти

Тел.: +359 82 522 251, Факс: +359 82 521 377, e-mail: office@printsolutions.bg